Kam za vikend oddih?
| Članek je bil prebran 1,087 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Prosti vikendi so kot nalašč za oddih ali krajše počitnice. Toda pogosto ne vemo, kam bi se odpravili, da za to ne bi porabili celega premoženja in preveč časa s prevozom. Zato veliko krat ostane le pri neuresničenih željah in sanjarjenju. Ker so odklop, psihična sprostitev in uživanje življenja prvi pogoj za dobro počutje in zdravje človeka, so počitnice enkrat na leto (npr. poleti na morju ali pozimi kje v hribih) premalo. Človek naj bi se večkrat preko celega leta odklopil in si vzel čas zase, za svojo družino in najbližje prijatelje. Vikendi so zato odlična priložnost, da poskrbimo za svoje počutje, se razvedrimo in si napolnimo baterije za nove izzive, ki jih prinašajo delovni tedni. Da bi bila izbira, kam za vikend, vam predstavljamo nekaj možnosti, ki so kakor nalašč za nekajdnevne počitnice in so prijazne tudi do vašega žepa.

turistična agencija bonusFirst minute vikend

Ena možnost je, da svoj vikend sproščanja in uživanja načrtujete že vnaprej. To pomeni, da pobrskate med različnimi turističnimi agencijami, ki pogosto ponujajo razne first minute ponudbe, tudi za vikend oddih. Na ta način si lahko terme v dvoje ali pa romantično wellness razvajanje v kakšnem dobrem  hotelu privoščite za nižje cene. Včasih imajo turistične agencije pri takšnih zgodnjih rezervacijah celo različne popuste ali akcije (npr. plača eden, uživata dva), kar pomeni, da ceno za vikend paket prepolovijo. Na ta način poskrbimo, da bomo uživali brez slabe vesti, in to za pol cene. Ena izmed takšnih agencij, ki pogosti nudi ugodne turistične in vikend oddihe, je turistična agencija Bonus iz Maribora. Deluje že več let in se za svoje goste trudi z najbolj kvalitetnimi turističnimi storitvami po razumnih cenah. Če vas zanima več in ste že nestrpni, da rezervirate svoj vikend oddih, potem si oglejte tudi Facebook stran Bonus.

Last minute oddih za vikend

Druga možnost je, da si svoj vikend oddih rezervirate in zagotovite v zadnjem trenutku – torej v last minute ponudbi. Res je, da so last minute cene pogosto še nižje kakor first minute ponudbe, toda po drugi strani je potrebno biti pri last minute počitnicah ali aranžmajih zelo fleksibilen s časom. Včasih to pomeni, da počitnice ali oddih rezervirate v petek, v soboto pa že potujete. To je vsekakor odlična možnost za vse tiste, ki so brez veliko obveznosti, so po naravi spontani in imajo dovolj fleksibilnosti za takšne ponudbe v zadnji minuti. Takšne počitnice si pogosto lahko privoščijo mladi, ki še nimajo otrok ali rednih služb, ali pa upokojenci in ljudje v poznih srednjih letih, ki so dovolj fleksibilni, da kaj takega pride v poštev. Last minute ponudbe so včasih res smešno nizke, še zlasti ko gre za razne vikend pakete, saj želijo na ta način hoteli in razni turistični kompleksi zapolniti zadnje prazne sobe ali prazna mesta. Tako lahko tudi za vikend letujemo za nizke cene in se tudi večkrat med letom sprostimo, kot si zaslužimo. Izgovor, da je oddih za dan ali dva pogosto dražji, kot če bi se na počitnice odpravili za teden dni ali več, torej ni nujno resničen.

Vas za vikend oddih mikajo terme? Preverite, katere so naj terme v Sloveniji!

© 18. 07. 2018 - Kompas-Holy.si. Oglaševanje.