Smučišče Višarje
| Članek je bil prebran 1,595 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Približuje se smučarska sezona in nekateri si že ogledujejo bližnje in nekoliko bolj oddaljene smučarske centre, kjer bi želeli preizkusiti svoje smuči ali smučarske deske. Eno izmed bližnjih smučišč je tudi Višarje, znano tudi kot Tarvisio – Monte Lussari, ki se nahaja v Italiji, blizu slovenske meje in obiskovalcem nudi kar 25 km urejenih smučarskih prog. Posebnost smučišča je tudi čudovita pokrajina in vasica na vrhu hriba, kar daje temu smučišču posebno očarljivo podobo. Smučarske proge se raztezajo med Žabnicami in Trbižem, tik ob vznožju sv. Višarij. Skozi leta se je ta smučarski center razvil v enega izmed najbolj sodobnih v V Alpah. Razlog za to je tudi odlična lega in pa zelo dobri snežni pogoji, kar pomeni obilo snega in veliko dni smuke letno. Čeprav se morda nekaterim 25 km prog ne zdi ravno veliko, pa je smučišče Višarje kljub temu dovolj veliko, da je primerno za smučarje z različnim predznanjem. Smučišče je prijazno do najmlajših, za katere je poskrbljeno s poligonom, prav tako pa na svoj račun pridejo tudi najboljši smučarji. Zelo zahtevna je zlasti B proga (s proge Florian vse do doline). S svojim videzom in višino (760 – 1760 m.n.v.) daje smučišče Višarje občutek pravega alpskega središča. Zaradi svoje dolge tradicije je smučišče zelo dobro poznano in skozi vsa leta zelo množično obiskano. Prednost Višarij je tudi ta, da je smučišče primerno tudi za profesionalno smuko. Proge se raztezajo preko 859.000 m2 in so vedno zelo dobro urejene. Mnogi, ki Višarje obiskujejo leto za letom znajo povedati, da se urejenost prog lahko kosa tudi z precej večjimi in bolj znanimi smučarskimi središči po vsej Evropi.

tarvisioVišarje oziroma Tarvisio se torej lahko pohvali z izjemno kvalitetnimi smučarskimi progami, prav tako pa se na smučišču odvija tudi veliko športnih dogodkov in prireditev mednarodne veljave. Višarje je prava odločitev tudi, če se na bele strmine odpravlja cela družina ali pa skupina prijateljev, ki imajo različno smučarsko predznanje. Na enem smučišču namreč lahko smučajo tako tisti, ki se tega športa šele učijo, kakor tudi rekreativci in celo tisti, ki se s smučanjem ukvarjajo pol- ali profesionalno. na Višarjah nad urejenostjo prog gotovo ne boste nikoli razočarani, na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi tisti, ki ljubijo dolge proge – Višarje ima namreč zelo razgibano in 4 km dolgo progo »Di Prampero«.  Posebnost smučišča Višarje je tudi ta, da lahko ljubitelji zimskih športov kar dvakrat tedensko smučajo ali bordajo kar ob mesečini, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše in tiste, ki so mladi po srcu – zanje je na razpolago snežni park. Razočarani ne bodo niti ljubitelji prostega sloga (freestyle smučarski slog), saj je zanje na Višarjah snežni park Gold Park. Če si poleg smučanja zaželite tudi kakšnega ogleda, potem so Višarje več kot odlična izbira – v neposredni bližini smučišča se namreč nahaja kar nekaj naravnih lepot, med njimi velja izpostaviti naravna jezera, ipd.

Poglejte si Višarje in okolico tudi v temle videu!

Kakšne so smučarske proge?

Višarje nudi 25 km prog, od tega je 9 km lahkih (modra barva), 11 km povprečno oziroma srednje težkih (rdeča barva) in 5 km težkih prog (črna barva).

Preverite tudi, katere so naj terme v Sloveniji! Več!

© 18. 07. 2018 - Kompas-Holy.si. Oglaševanje.